Wat kost een fiscalist?

Al meer dan 17000 bezoekers geholpen aan inzicht in de fiscalistkosten

✓ Lokale fiscalisten
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vraag 3 offertes aan van fiscalisten uit jouw regio en vergelijk direct (100% vrijblijvend)
Vraag direct 3 fiscalist offertes op van specialisten uit jouw regio(±25km), zodat jij je niet meer druk hoeft te maken over je fiscale zaken. Eerst meer info? Lees dan even verder. We hebben alle feiten op een rijtje gezet om jouw vraag over wat kost een fiscalist te beantwoorden.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Google is je grootste vriend

15 mei 2024

Een korte zoektocht op google bracht me naar Fiscalistkaart. Op het oog zag het er degelijk uit dus direct een offerte aangevraagd en erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Martinus Martens

Goed contact

7 mei 2024

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer netjes beantwoord. Erg tevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon gevonden.

- Inge Maas

Google is je grootste vriend

30 april 2024

Na even googelen kwam ik uit op Fiscalistkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct een offerte aangevraagd en erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Karin de Wit

aangename service

27 april 2024

Voor ons bedrijf zijn we op zoek naar een bedrijf dat professionals aanbiedt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn erg te spreken over het tempo waarop we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Heel erg bedankt Fiscalistkaart!

- Annemarie de Ruiter

Forum bood hulp

18 april 2024

Door een forum deze site gevonden. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. Top professional

- Claudia Bakker

Snelle match via www.fiscalistkaart.nl

14 april 2024

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop www.fiscalistkaart.nl terecht, en de pagina zag er allemaal netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Volgens mij duurde het nog dag of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Jacqueline Mol

Vlugge offerte

6 april 2024

Vrij snel na het aanvragen van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle levering.

- Jolanda Vos

Voortreffelijke match

31 maart 2024

Via Fiscalistkaart de optie gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Maartje de Leeuw

Goede werking van de website

25 maart 2024

Een erg prettig systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar weet je ook nooit hoe goed ze zijn en kost het enorm veel tijd om ze allemaal langs te gaan. Fiscalistkaart heeft hier de oplossing voor geboden.

- Vanessa de Jonge

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)

Wat kost een fiscalist

Het uitbesteden van de belastingzaken voor jouw onderneming is natuurlijk altijd een goede investering om te maken. Door middel van een fiscalist kan je als ondernemer zijnde aanzienlijk veel financieel voordeel ondervinden. Door de fiscalist weet je zeker dat je in contact staat met iemand die alles weet als het aankomt op de belastingen. Nu is het niet bepaald goedkoop om een fiscalist te vinden, al is het niet geheel onmogelijk. Je moet het echt zien als een investering, de kosten haal je er dan ook zeker uit. In dit artikel zullen wij je laten zien wat er nu precies verstaan moet worden onder de kosten die je kwijt bent voor een fiscalist. Door te kijken wat de prijzen zijn zal je voor jezelf de afweging kunnen maken of een fiscalist inderdaad een goede toevoeging zou zijn voor jouw onderneming. Dankzij de 3 offertes die je via ons aan kunt vragen is het vinden van een fiscalist zo gedaan.

Hoeveel kost een fiscalist per uur

In de meeste gevallen zal je bij de fiscalist te maken krijgen met een bepaald uurtarief. Dit uurtarief hangt natuurlijk af van de soort persoon die je voor je hebt. Vaak zal je bij de normale fiscalist een uurtarief fiscalist van ongeveer €70 euro tegenkomen. Dit is natuurlijk vrij weinig voor kosten fiscalist per uur. In dit voorbeeld zijn we wel uitgegaan van de reguliere soort fiscalist. Het hangt namelijk af van de mate van expertise die je terug wilt zien in de werkzaamheden. Een fiscalist die echt ontzettend veel ervaring en kennis heeft omtrent de belastingzaken zal vaak een uurtarief fiscalist van €150, dit is dus wel even iets meer. Al zijn deze kosten fiscalist per uur nog wel te overzien. Gelukkig haal je ook hier de kosten er ruimschoots uit, hij weet immers precies welke kosten je allemaal zou kunnen besparen. Als je alleen maar op zoek bent naar een fiscalist voor de belastingaangiftes dan zou je kunnen kiezen voor een beginner. Deze zijn net iets goedkoper, zij kunnen ook iets verder zakken in de prijs. Gelukkig bestaat er ook nog een andere optie, het is namelijk ook mogelijk om een bepaalde totaalprijs af te spreken met de fiscalist voor het uitvoeren voor een specifieke soort werkzaamheid. Vraag anders eens een keer na of dit kan, de meeste fiscalisten zullen dit wel voor je kunnen doen. Het voordeel van deze vorm van betaling is dat er een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid zal ontstaan voor de taken. Over het algemeen zal je bij deze optie een lager bedrag voor het uitbesteden de fiscalistkosten. Door middel van de kosten belastingadviseur particulier ben je veel minder geld kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het stelselmatig laten verrichten van de BTW aangifte voor het bedrijf. Door hier een bepaald bedrag voor af te spreken zal je veel kunnen besparen.

Prijs fiscalist in totaal

Wat kost een fiscalist? Je zal bij het berekenen van de totale prijs toch niet zomaar het aantal uur keer het uurloon kunnen doen. Er zijn namelijk enkele factoren die van invloed zullen zijn op het totaalplaatje. Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de werkzaamheden die de fiscalist voor je zal verrichten binnen de onderneming. Wanneer men alleen maar de belastingaangiftes wilt laten doen is het niet een dure investering. Echter is het ook mogelijk dat je nog een extra dienst wilt, denk bijvoorbeeld aan extern advies voor de belastingzaken binnen het bedrijf. Dit zijn de kosten die niet zomaar worden ingedeeld onder de standaard werkzaamheden, hier moet men extra voor betalen. Uiteraard is het vaak wel mogelijk om een speciale prijs in te laten stellen, hierdoor ben je toch niet zoveel kwijt.

Weten wat je kwijt bent aan een fiscalist? Ontdek het vandaag nog!

Rekenvoorbeeld kleine onderneming

Wat kost een fiscalist en wat zijn de totale kosten fiscalist? Om het je wat makkelijker te maken hebben we voor jou een rekenvoorbeeld kosten fiscalist eenmanszaak of ZZP’er. Door dit overzicht kan men toch enig inzicht krijgen in de kosten fiscalist. We zijn in deze berekening uitgegaan van de standaard werkzaamheden die men verricht wilt zien hebben voor de belasting. Hieronder kan je dus de btw aangifte en de loonbelastingaangifte zien. Tevens zijn er een paar veel voorkomende kosten meegenomen, denk bijvoorbeeld aan adviezen voor mogelijke aftrekposten. Al met al kom je uit op een totaalbedrag van ongeveer 100 euro per uur kwijt voor het uitbesteden van de belasting werkzaamheden. Wat kost een fiscalist per jaar? Dit hangt af van de werkzaamheden dus. Voor de hele kleine ondernemingen is dit dus al een goede keuze, maar voor de zelfstandigen die ook geld willen besparen is het prima te doen. De investering zal zich zeker terugverdienen naarmate de tijd verstrijkt. Het is dan ook zo dat het echt een goede keuze is.

Voordeel van een fiscalist

Door te kiezen voor het inschalen van een fiscalist zal je veel financieel voordeel ondervinden voor jouw onderneming. Op jaarbasis gaat het hier toch altijd weer om grote bedragen. De belastingadviseur is namelijk de persoon die alles afweet van belastingzaken. Voor de ZZP’ers is dit tevens een groot voordeel, er zijn namelijk een hoop aftrekposten die men over het hoofd ziet bij het invullen van de aangiftes. Uiteraard wil je niet hebben dat je enkele honderden euro’s misloopt op jaarbasis. Daarnaast kan je middels een fiscalist er voor zal zorgen dat je aanzienlijk minder fouten zal maken voor het invullen van de aangiftes. Voor grote ondernemingen zal dit toch een groot bedrag kunnen worden, dit is nooit verkeerd natuurlijk. Als laatste kun je middels de werkzaamheden van een fiscalist grote problemen met verkeerd ingevulde aangiftes zal verhelpen. Als ondernemer zal je toch weer altijd aan de eisen moeten voldoen voor de belastingzaken. Wanneer jouw aangiftes niet helemaal kloppen met de werkelijkheid is een brief van de belastingdienst wel wat je kunt verwachten. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Een belastingadviseur inhuren is een investering die veel voordeel met zich mee zal brengen. Door onze 3 offertes is het ook voor jou mogelijk om snel een fiscalist te vinden.

De belastingzaken zelf doen?

Er zijn nog altijd een hoop mensen in het land die proberen om zelf de belastingzaken op zich te nemen. Dit zou je kunnen doen, het is alleen verre van handig. Het is namelijk niet zo heel eenvoudig om de belastingzaken naar correctheid in de vullen. Vooral als je van jezelf weet dat je wel eens slordig kan zijn is het verstandig om er een professional bij te halen. Door dit te doen weet je immers zeker dat alles goed zal zijn ingevuld. Ook bespaar je op die manier ook nog eens een hoop tijd, het kost toch altijd weer enkele uren voordat je alles onder de knie hebt bij de belastingen.

Prijs van een belastingadviseur is een investering

De fiscalist kosten zullen dus voor vrijwel iedereen te overzien zijn voor de onderneming. Vandaag de dag is het door het grote aanbod aanzienlijk makkelijker geworden om uit te komen bij een goedkope partij. Voor nog geen honderd euro in de maand zal jouw belastingaangifte in worden goed worden gedaan. Daarnaast is een fiscalist de beste persoon die je kan wijzen op de diverse aftrekposten. Op jaarbasis zal je zoveel voordelen behalen. Het zorgt niet alleen voor veel bespaarde tijd, maar het kan ook voor vele besparingen zorgen. Door onze berekening krijg je antwoord op de vraag: wat zijn de kosten fiscalist per jaar. Dankzij onze 3 offertes zal ook jij vandaag nog de laagste fiscalist kosten kunnen vinden.

Ontvang direct vrijblijvende offertes van fiscalisten

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de fiscalist jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je aangiftes moet doen op zoek te gaan naar een fiscalist. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Overstappen van fiscalist is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande fiscalist. Vraag vervolgens aan je vorige fiscalist of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe fiscalist.

<p>www.fiscalistkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle fiscalisten in Nederland. Wij zien welke fiscalisten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie fiscalisten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van fiscalisten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!</p>